Израелските войски убиха в четвъртък най-малко четирима палестинци по време на

...
Израелските войски убиха в четвъртък най-малко четирима палестинци по време на
Коментари Харесай

Убити палестинци при сблъсъци с израелски военни на Западния бряг

Израелските войски убиха в четвъртък минимум четирима палестинци по време на престрелка в град на Западния бряг. Това заяви Агенция Франс Прес, като цитира палестински чиновници.

Стрелбата дойде по време на последните набези, които армията извършва почти всекидневно през по-голямата част от тази година в окупирания Западен бряг след поредност от смъртоносни офанзиви против израелци.

Нарастващото насилие предизвика световна паника.

Израелските сили обявиха, че няма потърпевши бойци при размяната на огън с екстремистите в град Дженин, цитадела на твърдолинейни фракции. Войските са отишли, с цел да задържат  обвинени в присъединяване в терористична активност, съгласно израелската войска.

" Войниците са са дали отговор с жив огън на офанзива ", се споделя в изказване на армията.

Групировка " Ислямски джихад " съобщи, че нейните бойци са взели участие в яростни конфликти с израелските сили в северния град на Западния бряг.

Махмуд ал-Саади, началник на Палестинския червен полумесец в Дженин, сподели пред Агенция Франс Прес, че екипажът на колата за спешна помощ е бил обстрелян " от постройка, в която са участвали израелски снайперисти ", до момента в който е евакуирал ранен човек. Израелските военни споделиха пред Агенция Франс Прес, че не са осведомени с сходни изказвания.

Тази година са починали минимум 26 израелци и минимум 150 палестинци в Израел и Западния бряг.

Палестинският министър председател Мохамад Щайе прикани интернационалната общественост " да отбрани нашия народ " на фона на продължаващото клане.

Европейският съюз (ЕС) съобщи в събота, че е мощно угрижен от възходящото равнище на принуждение. Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати също прикани всички страни да създадат всичко по силите си за деескалация на обстановката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР